Loading...

 

Rygsmerter og glutenallergi

 

 

Mød psykoterapeut og afspændingspædagog Gitte Barington, der efter intenst arbejde med at slippe fri af rygsmerter fandt ud af, at glutenfri kost var nøglen til smertefrihed.

 

 

Hør Gitte fortælle om:

 

  • Hvordan rygsmerterne allerede startede i 13 års alderen - og hvad lægens advarsel om at ende i en kørestol betød for Gittes liv
  • Hvilken indflydelse smerterne og flere rygdiagnoser (Scheuermann og svær slidgigt) havde på hendes voksne liv
  • Hvorfor det var umuligt for Gitte bare "at lære at leve med" rygsmerterne, som lægen ellers anbefalede
  • Hvordan en stress sygemelding i 40'erne blev vendepunktet for Gitte og rygsmerterne

 

 

 

Gitte afslører:

 

  • Hvilke 4 "brikker i smertepuslespillet", hun efter mange års arbjede har fundet frem til er vigtige for hende, for at hun kan være smertefri
  • Hvorfor det er vigtigt nogle gange at "rykke rundt på sine egne brikker" for at finde "brikken" til at blive smertefri
  • Hendes erfaringer med glutenallergi - og hvordan man f.eks. sparer 15 min, når man har lyst til en skive glutenfrit brød
  • Hvorfor der ikke er nogen, der skal "fixe" hende og ryggen, og hvorfor det er en befrielse, selv at have kontrollen over rygsmerterne
  • Hvordan man finder energien til at tage hånd om ryggen - og kroppen, når man har ondt

 

 

*Nej, det er ikke dig, der er skæv på den. Billedet på videoen hænger virkeligt skævt - næsten et perfekt match til os med de skæve rygge :-)

 

 

 

Hvad er glutenallergi?

 

Gluten er et protein, der findes i meget korn, og dermed også i brød, pasta mv.

 

Glutenallergi findes overordnet set i 2 former:

 

 

Gitte har ikke cøliaki, men oplever alligevel, at hendes rygsmerter forværres, når hun spiser gluten.

 

De præcise virkningsmekanismer bag, hvorfor glutenallergi kan give rygsmerter, er ikke afklarede eller påviste.

 

 

 

Mulige sammenhænge kan tænkes at være:

 

  • Kroppens immunforsvar angriber fejlagtigt den ledvæskeproducerende membran, der findes i mange af kroppens led (synovialis membran). Dette skyldes, at opbygningen af membranen "ligner" glutens opbygning. Derfor opstår der inflammation, hvor der produceres forskellige kemiske stoffer, der trigger kroppens "fare-receptorer".
  • Inflammation i tarmene irriterer kemo-receptorer, der sender "faresignaler" til hjernen. Smerte opfattes og genereres af ubevidste dele af hjernen, hvorfor faresignalerne til hjernen bl.a. kan trigge rygsmerter. Læs mere om hjernen og rygsmerter lige HER.

 

 

 

Vil du blive klogere på, om din kost spiller en rolle i dine rygsmerter? 

 

Så undlad gluten 100 % i din kost i 4 uger og se, hvordan det påvirker dine rygsmerter (se mere om glutenfri kost på sundhed.dk her  &  om glutenfri kost hos madforlivet.dk her)

 

Eller læs min historie om delvis faste og mindre stivhed i lænden lige HER.

 

 

Bliv klogere på sammenhængen mellem kost, væske og rygsmerter på det 4 ugers online kursus: "Bliv stærk, smidig og minimer rygsmerter - Test dig selv og find netop DINE rygøvelser" (koster kun dit navn om mail.add, så vi kan sende første del af kurset til dig om 1 min).

 

 

4 ugers online kursus om rygtræning og rygsmerter

Navn:
E-mail:

 

               *** Husk at tjek din mail for slåfejl ***

 

Du bliver automatisk skrevet op til nyhedsbrevet med ny viden, banebrydende øvelser og tilbud om rygtræning (og du kan altid afmelde dig igen med ét klik).