Loading...

 

Balanceøvelser

 

Mennesker med rygsmerter har dårligere balance end smertefrie mennesker. 

Det kan skyldes flere ting, men ét vigtigt aspekt er, at vores balance styres fra steder i hjernen, der også indgår i mindskning af smerter. Den gode nyhed er, at hjernen og kroppen let kan optrænes, så balancen bedres.

I yderste konsekvens betyder dårlig balance en øget risiko for div. faldskader (hjernerystelse, brækkede håndled, lårbenshals osv.).

Med balanceøvelser kan du derfor slå to fluer med ét smæk; genoptræne hjernen og kroppen og øge din langsigtede sundhed.

   

Øvelsen her er både en test og træning. Hvis du kan holde balancen i 15 sek på ét ben med lukkede øjne, har du en god, statisk balance. Hvis ikke, er det jo bare om at komme i gang :-)  

 

   

Lav øvelsen 3 - 5 gange om dagen med 3 forsøg hver gang. Hvis du har særligt svært ved at balancere på det ene ben, skal alle 3 forsøg være på det ben. Ellers kan du veksle fra ben til ben. Det er vigtigt at lave øvelsen ofte, hvis du vil have et hurtigt og varigt resultat.

Hvis du regner på det, kan det gøres på højst 5 min dagligt (f.eks. når du venter på toget eller er i telefonkø). Efter 1 - 4 ugers daglig træning kan de fleste balancere i 15 sek. Når du klarer det, er du klar til nye balance-udfordringer.