Loading...

 

Hvad er tankerne bag Smertefri Ryg? 

 

 

Ondt i ryggen er et KOMPLEKST område, der kan efterlade enhver i forvirring over, hvad der skal til for at blive fri for smerter og fri til at bevæge sig.

 

Du kan sagtens være smertefri selvom dine led, muskler ect. i ryggen er slidte/skadede. Omvendt kan du have ondt i ryggen, men en ryg, der på en scanning/et røntgen billede ser fin og flot ud. Ca. 80 % af mennesker med ondt i lænden havner faktisk i den gruppe. Fordi vi er opdraget med, at ondt i ryggen må skyldes en alvorlig skade i ryggen, overser vi, at rygsmerter kan skyldes mange (ufarlige) ting. 

 

Smertefri Ryg tager udgangspunkt i ny viden om nervesystemet, der er det system i kroppen, der afgør/skaber din smerteoplevelse. Tidligere har mange rygkurser fokuseret på alt det, der var galt med ryggen og alt det, der kunne gå galt, hvis du brugte din ryg. Her fokuserer vi i stedet på hvor stærk en "konstruktion" din ryg er - og på din mulighed for at handle anderledes i hverdagen, så du øger din bevægefrihed. Indholdet er præget af Pernilles uddannelse indenfor funktionel neurologi (deriblandt Z-Health) og af et helhedssyn på dig og din rygs sundhed. Derfor kommer vi også ind på din kost, søvn og din øvrige livsstil. 

 

Betyder det så, at din rygs ”tilstand” er ligegyldig? I de fleste tilfælde spiller din ryg og evt. diagnoser også en rolle. Derfor lærer du også at teste dig selv, så du altid er sikker på, at ændringer i hverdagen/øvelser påvirker din ryg positivt.

 

Du møder ingen løftede pegefingre eller skræmmebilleder på kurset - men derimod et fokus på at uddanne dig, så du kan tage bedre beslutninger for dig og din ryg i fremtiden.  

  

 

Hold 12 åbner i 2022. Skriv dig op her, og vær blandt de første, der får besked, når tilmeldingen åbner:

          

 

Tankerne bag Smertefri Ryg online forløbet

Navn:
E-mail: